Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

På Vargbergets förskola startar vi dagen tillsammans på avdelningen Blomman. Inför stängning samlas vi åter på Blomman, alternativt utomhus. Här kan ni läsa om hur en dag kan se ut på Vargbergets förskola.

Foto: Claudia Fried

Förmiddag

Vi öppnar förskolan klockan 6.30 och välkomnar barnen på avdelningen Blomman. Frukost serverar vi i vår matsal mellan klockan 7.00 och 7.30. Mellan klockan 6.30 och 7.30 sker lämning alltid på Blomman för att vi vill att frukosten ska vara en lugn stund för de barn som äter.

Från klockan 7.30 öppnar vi och välkomnar barnen på deras respektive avdelningar. Vi önskar att alla barn är på förskolan senast klockan 9.00. Då startar vi förmiddagens aktiviteter och vill att barnen ska få ta del av det vi erbjuder.

Vi skapar med olika material och tekniker, utforskar, projekterar, gör experiment, arbetar med matematik, språk, naturvetenskapliga fenomen med mera. Detta gör vi både ute och inne.

Tisdagar, onsdagar och torsdagar är, för pedagogerna, mötesfria dagar. Då  arbetar vi i mindre grupper med barnen. På fredagar och måndagar turas pedagogerna om att reflektera och planera verksamheten. Vi och barnen tillbringar förmiddagara ute på gården tillsammans.

Vi avslutar förmiddagarna med samlings- och reflektionsstunder.

Mitt på dagen

Från klockan 10:45 äter vi lunch i vår stora och ljusa matsal. Där det serveras näringsriktig mat lagad från grunden. 

Efter lunch sover de barn som behöver en sovstund i vårt uterum på madrasser och i sovsäckar om vädret är kallt. De barn som inte sover erbjuds högläsning samt lugnare aktiviteter.

Eftermiddagen

Under eftermiddagen fortsätter barnen skapa, utforska och arbeta i olika projekt.

Från klockan 14.00  äter vi mellanmål i vår matsal, på avdelningen eller utomhus på gården.

Runt 16.30 slår vi ihop våra avdelningar, antingen ute eller inne. Klockan 17.00 stänger vi övervåningen och samlas på avdelningen Blomman. Förskolan stänger klockan 18.00, antingen på gården eller på Blomman.

Senast uppdaterad: 12 december 2022